ここから本文です
順ちゃん、おつまみできました
マンション購入外飲み禁止!5歳から割烹通いの稼ぎ乏しいダンナ(素人)が、せめてと作る愛妻・順へのお料理/家庭最高を目指すレシピ集

書庫全体表示

check you should check at http://cookpad.com/recipe/655561
it better than this page.

イメージ 1


The important points is three.

1  use Deli-sliced boned rib from U.S

イメージ 2


2 use white wine

3 use DASHIDA from Korea

イメージ 17



Ingredients

Deli-sliced boned rib 500g

A whole onion (250-300g)

water 300cc

white wine 50cc

sugar 3ts

DASHIDA 3ts

soy sauce 30ml

dehydrated sea tang (Japanese KONBU) about 5cm



how to cook?

1 cut onion into round slices with 1.5cm width/interval

イメージ 3

2 boil the white wine with simmer saucepan for to remove alcohol.

イメージ 4

3 put the water into the saucepan

イメージ 5

4 put sugar and KONBU

イメージ 6

5 put onion and KONBU

イメージ 7

6 cap the saucepan and heat the sauce with max high flame when it is boiled change heating power medium flame or more low. keep boil it for 10min.(total time include before boiled time)

イメージ 8

7 filter to separate boiled water and onion and discard KONBU

イメージ 9

8 press onion with ladle and separate them tightly.

イメージ 10

9 boil the sauce again, put soy sauce,

イメージ 11

10 DASHIDA

イメージ 12

11 put beef

イメージ 13

12 boil them for 10min from when disappeared red color of beef.

イメージ 14

13 cup with the onion onto the beef and cool them down to be soaked taste into the beef.

イメージ 15

14 When they are cooled, boil them again and take GYUDON with net ladle, put then onto the rice with any amount you like.

イメージ 16



leave me your comment.

この記事に

閉じるコメント(6)

  • 顔アイコン

    any question? I am the owner of this blog.
    日本語が分かる方はこちらへ、
    http://blogs.yahoo.co.jp/smilestreet/17649906.html

    順のダンナ

    2009/7/16(木) 午後 2:02

    <<コメントに返信する
  • Hey guys. if you have some question, leave me your comment.
    Do you love yoshinoya? this is the perfect recipe. amazing!!!

    順のダンナ

    2009/7/16(木) 午後 9:39

    <<コメントに返信する
  • 顔アイコン

    実は、以前、この作り方見るのとき。
    私は牛丼完成しました^^
    とっても美味しいですね〜
    作り方教えてありがとうございます
    sorry ~i am late to say thank you

    [ yuki ]

    2009/10/16(金) 午後 6:43

    <<コメントに返信する
  • エンジェルさん、いつも有難う 台湾の牛丼はちょっと変わってるね、台湾大好きです 一度しか行ったことがないけど、台湾のこと教えてくださいね

    順のダンナ

    2009/10/16(金) 午後 7:19

    <<コメントに返信する
  • 顔アイコン

    Hello, I was trying to find some ダシダー but I couldn't find it anywhere, would there be anything that you could substitute for it?
    ダシダーの代わりに何ができますか? 削除

    [ ンビケ ]

    2010/4/13(火) 午後 6:58

    <<コメントに返信する
  • ンビケさん
    you might use same amount of beef consomme though I can not say it will be same result. Btw, where are you living? if you have a paypal account, I have some one send you it or by myself with postal service. well, you might find international shipping shop in this list.

    http://search.rakuten.co.jp/search/mall/%E7%89%9B%E3%83%80%E3%82%B7%E3%83%80/-/p.1-s.1-sf.0-st.A-v.3?x=0

    thank you

    Danna

    順のダンナ

    2010/4/13(火) 午後 7:20

    <<コメントに返信する

顔アイコン

顔アイコン・表示画像の選択

絵文字
×
  • SoftBank1
  • SoftBank2
  • SoftBank3
  • SoftBank4
  • docomo1
  • docomo2
  • au1
  • au2
  • au3
  • au4
  • 名前
  • パスワード
  • ブログ

閉じるトラックバック(0)

トラックバックされた記事

  • トラックバックされている記事がありません。

トラックバック先の記事

  • トラックバック先の記事がありません。

本文はここまでですこのページの先頭へ
みんなの更新記事